Salı, Ağustos 26, 2014

[1. KCY Blog Tur] Saat - Yasemin Uras | Playlist | Yazarla Söyleşi





Fantastik gerilim okurları Saat'in ritminde buluşuyor.
Cesaret'in yaşla alakalı olmadığını genç kahramanlarımızdan öğreneceksiniz. Onlar da kendilerinin bu kadar cesur olduğunu bilmiyorlardı. Dünyanın farklı yerlerinden gelip bir okulda birbirlerini bulmalarının da tesadüf olmadığını bilmiyorlardı, öğrendiler.
Ele geçirilen ruhların sığmaya çalıştığı bedenler,
Yaşayan Dünya'nın tek hakimi olmak için güç savaşları,
Cinler ve onlara karşı kahramanlarımızı koruyan periler...
Sırlarına ortak olduğunuzda, Can ve arkadaşlarının yanından ayrılmamanız gerekecek.  Sizin de korunup kollanmanız gerekebilir...





Kitabın adı: Saat
Yazar: Yasemin Uras
Sayfa sayısı: 376
Türü: Fantastik 
Yayın evi: Trend Yayınevi





 Bugün bloga ilk yazımı yazıyormuş gibi heyecanlıyım. Neden mi? Çünkü çok sevdiğim ve tanıdığım için mutlu olduğum arkadaşlarımla bir işe giriştik ve umarım başarılı oluruz. İlk blog turunun son günü ve son yazısı benimse ilk yazımla herkese SELAMLARR :D 

Uzun bir yorum yazarak sizleri sıkmak istemiyorum dört gündür arkadaşlarım kitabı sizlere tanıtmak için ellerinden geleni yaptılar ve ben onların yorumlarını okurken çok çok keyif aldım. Eğer okumadıysanız bir göz atmanızı şiddetle öneririm :)







Romantik Optik - Playlist + Yazar ile söyleşi


Yasemin Uras. Evet bir Türk yazar ve fantastik bir kitap. Şahsen ben ikisini bir arada düşünemedim o yüzden kitaba ön yargı ile yaklaştım. Ama okudukça keyif aldığım küçük karakterlerimizin macerası beni içine çekti. Tabi bu demek değil ki eksiği yok. Bunu da yazarın ilk kitabı olmasına bağlıyorum. Şu an kendimi hatırladım. İlk yazımda o kadar tedirgin olmuştum ki sürekli silip silip tekrar yazmıştım. Yazarımızında kendini ilerleteceğini düşünüyorum. Bence sizde  Can , Margarita (evet kendisi İspanyol olur) ,  Selim , Sinan, Barbara  (İtalyan güzelimiz) ve Ömer'in macerasını okumak istiyorsanız sizi de çekilişe bekliyoruz . Katılmak için Tık Tık.


Yazarımız Yasemin Uras ile iletişime geçerek kendisiyle bir söyleşi yapmak istediğimi ilettim ve kendisi kabul ederek biz Kitap Cadıları'nı çok mutlu etti.



1-Kendinizden biraz bahseder misiniz? Yazmadığınız zamanlar neler yaparsınız?
  Ailemle vakit geçirmeye bayılıyorum. Her anne gibi ben de yemek yapmaktan hoşlanırım fakat günlük işlerin dışında kitap okumak ve film izlemek en büyük zevklerim.

2-Saat ilk kitabınız. Başarılı olup olmayacağı ile ilgili tereddüt duydunuz mu?
 Kitabıma güveniyordum, o yönden herhangi bir tereddüt duymadım. Ancak yeni bir yazar olmaktan kaynaklanan tereddütlerim vardı. Bu noktada aklımdan geçen tek soru şuydu; Okuyucu kitabımı okuyarak bana bir şans verir mi? Ah bir okusa, eline alsa… Tüm derdim buydu. Daha sonrası için ise endişe taşımıyordum.  

3- Saat`i ilk elime aldığımda biraz tereddüt ettim Türk yazarları fantastik yazarken düşünemedim açıkcası ama sonra okudukça hoşuma gitti. Bu hikayeye başlarken neler düşündünüz? :) :)
 Kendimi bildim bileli fantastik türü kitapları sevdim. Tabii ki ilgi alanım bununla sınırlı değil ama fantastik, bilim kurgu ve hatta polisiye türü romanlar farklı bir tat verir bana. Kendi hayal dünyanızdan çıkar yazarınkine konuk olursunuz. O ana kadar aklınızdan geçirmediğiniz güzelliklere tanık olabilir, farklı bir maceranın, tehlikenin ya da bambaşka bir şeyin içinde bulursunuz kendinizi. Sorular sorar, sonra da cevapların peşine düşersiniz. Ve en önemlisi de bunların hiç biri sıradan değildir.
Şimdi gelelim hikayeye nasıl başladığıma; Fantastik tutkum dışında beni bu türde yazmaya iten en büyük neden sizin sorunuzun içinde de vardı ve haklıydınız. Neden Türk yazarlar fantastikten bu kadar uzak? Bu benim de eleştirdiğim bir konuydu. İki oğlum var ve okudukları fantastik yazarların tümü yabancıydı. Bu konuda bir katkıda bulunmak istedim.  

4- Kitabın basım süreci nasıl gerçekleşti biraz anlatır mısınız? 
 Yolum Trend Yayınevi’yle kesiştiği andan itibaren her şey mükemmel ilerledi.

5-Karakterlerin arkadaş ilişkilerini oluştururken kendi hayatınızdan mı esinlendiniz?
  Aslında kendimden çok çocuklarımın ve gözlemlediğim çocukların karakterleri etkili oldu.

6-Şu sıralar kitaplarda 15-16 yaş grubunu okumaya alışığız ama sizin karakterleriniz daha küçük. Merak ettim sebebi nedir? :) 
  Kitabın ilk yarısında 11-12 yaşlarındalar. İlerleyen bölümlerde ise kahramanlarım madalyonlarını kullanarak yaşlarını büyütüyor, 14-15 oluveriyorlar. Devam kitabında ise yirmili otuzlu yaşlarda göreceksiniz onları. Yaşadıkları her şeyi, hatta belki birbirlerini bile unuttukları bir anda tekrar gelecekler bir araya. Her şey kurgunun bir parçasıydı ve hikaye daha bitmedi.  

7- Bazı karakterlerinizde yabancı isim kullanmışsınız , yabancı isim tercih etmenizin sebebi nedir? :) 
  Hikayemde olaylar yüzyıllar öncesinden başlayıp günümüze kadar gelmiş, Aronos Saati farklı coğrafyaları dolaşmış, farklı ailelerin eline geçmiştir. Dolayısıyla kahramanlarım da farklı milletlerden oldu. Demek istediğim bu tasarladığım hikayenin ve kurgunun gereğiydi. Ancak yeni kitabımda da( Saat’in devam kitabı değil.) yabancı karakterler mevcut. Bunun sebebi de yine uluslararası bir hikayeyi konu almış olmam.     

8-Çevreniz kitabınızı okudu mu? Okuduysa neler düşünüyorlar? :)
  Evet. İlk olarak eşim okudu. Hem şaşırdı, hem de çok beğendi. Oğlum da aynı tepkileri verdi. Çevremden de hep olumlu tepkiler aldım. Mutluyum.

9- Son olarak okurlarınıza neler söylemek istersiniz? 
 Öncelikle tüm okurlarıma teşekkür ediyorum. Çok yakında yeni kitabımla da karşılarında olacağım; Gerçekten şaşırtacak, sorgulatacak sıra dışı bir hikaye… Saat’e gösterdikleri ilgiyi ondan da esirgememelerini diliyorum. Hayatlarından kitap eksik olmasın. Esen kalın…


Müzik benim herşeyimdir.O yüzden ilk turumuzda severek kabul ettiğim Playlist görevini aldım. Ben Şarkıları keyifle seçtim umarım sizde dinlerken keyif alırsınız. Kulağınızın pasının silinmesi dileğiyle...


Listedeki Şarkılar












7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş söyleşiniz ;)
    Şarkıları da çok sevdim ben vee fantastik kitap delisi olarak merak ettim şimdi :))
    Neyseki bu ay ki kitapları henüz almamıştım ekliyorum hemen listeye :)
    Öperim kiii kocamaaan :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazar çok tatlıydı sağolsun :)) bende çok öptüm canım

      Sil
  2. Sürekli olsun ama böyle tanıtımlar :)
    Olmuş olmuş bu :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir söyleşi olmuş. Blogları ziyaret ettim hepsi birbirinden güzel. Şarkılarda çok güzel. BU kitabı listeme ekledim :D . Her şey için teşekkürler .Emeğinize sağlık efendim.

    YanıtlaSil
  4. söyleşiniz bi harikaydı...AMASYA ANADOLU LİSESİ F.ZEHRA KOCAKAYA

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

İZİNDEYİZ!

İZİNDEYİZ!

İzleyiciler

Ne Okuyorum?

Beyza's bookshelf: currently-reading

Champion
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Hedefim

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Beyza has read 28 books toward a goal of 90 books.
hide

V.

V.
O Monte Cristo kontuydu, babamdı, annemdi, kardeşimdi, arkadaşımdı, o sizdiniz , ve bendim. O hepimizdi. *** Bu maskenin altında bir yüz var, ancak o ben değilim...bu maskenin altında kaslar var ve ardında kemikler. Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez.

Buradayımm!!

Beyza's books

Tutkunun Sırrı
5 of 5 stars
Ben bu titanlara bayılıyorum. Ama en çok da Poyraz Batıkan'a!!!
Prodigy
5 of 5 stars
Vaaaoooovvv... demek istiyorum. Yazarın halay gücü kurgusu mükemmel ötesi. Amaaaa bu yazarı öldürmek istememi engellemiyor. O son ne öyle. Neden yani ha neden neden neden? Basit bir soru bu. Böyle yazarları alıp imha etmek lazım. Neyse s...
Karanlık Zafer
5 of 5 stars
Sybella bir kaç kez boğularak öldürülmeye çalışılmış bir Aziz Mortain kızı. Aslında ilk kitapta karşılaştığımız ve okuyanların nefret ettiği Kont d'Albret'in kızı. Sybella ailesi tarafından 14 yaşına kadar görebileceği zulümlerin hepsini...
Tangled
4 of 5 stars
Finaller öncesi bir fırsat bulmuşken bitirdiğim tatlı mı tatlı eğlenceli mi eğlenceli bir kitapla karşınızdayım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki karşı cins daha doğrusu erkek bakış açısıyla yazılan bir kitabı ilk kez bu kadar çok sevdim. ...

goodreads.com

Deniz Kızları

Popüler Yazılar

Favorilerim


Nalini Singh || Meleklerin Kanı
 Tahereh Mafi || Bana Dokunma / Shatter Me
If I Stay by Gayle Forman
Julie Berry - Bir Sır Saklı İçimde

Dublin Caddesi

E.L. James || Elli Ton Serisi

Sylvia Day || Crossfire
Jennifer L. Armentrout || Frigid
Elle Jasper || Kara Mürekkep Günceleri
Rita Hunter || Ruhun Ateşi
Judith McNaught || İçinde Aşk Saklı

Cora Carmack || Losing It

Judith McNaught || Sonsuza Kadar
Açlık Oyunları || Suzanne Collins
R.K. Lilley || In Flight

Alice Clayton || Wallbanger
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yazar Kafe

Bumerang - Yazarkafe

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Copyright © Romantik Optik | Powered By Blogger
Distributed By Blogspot Templates | Blogger Theme By Lasantha - PremiumBloggerTemplates