Pazartesi, Kasım 24, 2014

[11. KCY Blog Tur] Beni Yarına Bırakma - Burçin Çelik | Ön Okuma | Cast Seçimi |





Sadece üç harfli bir kelime, aşk… Tüm duyguları barındıramaz ki içinde! Hiç ummadıkları anda aşkla çarpılan Selma ve Selim birbirlerine ait olmadıkları halde sevebilirler mi aşkla? Bazen aşka direnmek yersizdir. İnkâr ettiğimiz ne varsa imkânsızlıktan çıkar, korkularımıza, çaresizliklerimize rağmen sarılır bize aşk diye.
Selim de Selma'yı da böyle buldu aşk… Kimsesizliklerinin, korkularının arasında. Birbirleriyle sınanıp, akıllarıyla savaştılar; her mağlup çıkışlarında araflarından birbirlerine bir adım daha yaklaştılar. Aşk günahlarınla sınanmaktı belki de, masumiyetini yaktıkça aklanmaktı. Bedel ödedikçe daha çok yanmaktı. Yandıkça pervane misali ateşe çekilmekti. Aşk, cennetten vazgeçip bir ömrü araflara sürgün etmekti onlar için; araflarını cennete çevirmekti.



Benim için çok değerli olan çoğunuzun Yamak'dan olarak tanıdığı Burçin'imin kaleminden olan Beni Yarına Bırakma 'yı 11.turumuza konuk ediyoruz. Burçin canım benim yolun açık olsun...




Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap hassas , ağır ve dikkat çekici bir konuya sahip. Ülkemizdeki ahlak yapısı , görgü kuralları gereği kim bekarken kolay kolay çocuk dünyaya getirebilir ki? Aile baskısı , toplum baskısı... Hele ki çocuğun babası evli bir adamsa...Düşünün durumun ne kadar vahim ve zor olduğunu. Aşk her şey midir sizce? İnsan aşkı için her şeye göğüs gerebilir mi bu durum yanlış bile olsa? Konumuz tam olarak bu. Selma üniversite son sınıf öğrencisidir. Bir gece doğum gününü kutlamak için bara eğlenmeye giderler. Hayatında ilk kez çapkınlık yapmak isteyen Selma ilk ve son aşkını o gece bulmuş olabileceğini bilmiyordur tabii. Selim ise bir mimarlık şirketine sahiptir. O gece barda Selma ile çok iyi eğlenmişlerdir fakat stajyer olarak görüşmeye gelen kişinin Selma olacağını kaderin onları bir araya getireceğini nasıl bilebilirdi ki? Selim o zamanlar bunu tutku , arzu ve istek olarak tanımlandırsa da Selma'dan uzak tutamaz kendini. Yavaş yavaş çekimine kapılır. Selma ise olabildiğince uzak durmaya çalışsa da Selim'in ısrarlarına daha fazla dayanamaz ve sevgili olurlar. Ama bir sorun vardır ki o da korkunç ve büyük bir sorun. Selim evlidir. Selma ne kadar bu durumu aklından çıkaramasa da kalbine söz geçiremez ve beş yıl gibi bir süre ilişkileri devam eder. Tabi daha fazla anlatamam kitabın konusunu. Çünkü daha fazlası spoiler olur ve heyecanı kalmaz.

Kitapta en sevdiğim kısım aşırı derecede akıcı oluşuydu. Su gibi aktı gerçekten. Bir şimdiki zaman bir geçmiş zaman o kadar güzel kurgulanmıştı ki kitapta hiç kopukluk olmamıştı. Benim en sevdiğim kısımlar tabi ki geçmişte yaşananlardı. Selma'nın duyguları o kadar güzel aktarılmıştı ki. Kendisi ile olan savaşı , aşkına karşı olan savaşı... Selma bazı noktalarda beni sinirlendirmedi değil. Kendine etmediği hakaret kalmadı ama yine de Selim ile beraber olmaya devam etti. Şahsi görüşüm ikinci bir kadın olarak beş yıl ben dayanamazdım. Selim ne kadar Selma'nın yanında da olsa onu sevse de evli bir adamdı ve toplumun bakış açısıyla Selma bu konumda metres hayatı yaşıyordu. Üstüne bir de hamile kalınca işler daha da karmaşıklaştı tabiki. Dediğim gibi Selma'yı bir dost gibi sevdim. Okurken bazen ona sarılıp destek olmak istedim bu sırada da Selim'i güzelce bir yumruklamak. Tabi bu işi benim için Metin yani Selim'in evli biricik ortağı yaptı sağolsun. Selim tam bir bencil öküzün teki. Tam bir öküz. Selma'nın duygularını toplum içinde nasıl görüleceğini umursamadan her şeyi yaptı kıza. Sonuç olarak o bir erkek yapar algısı var. Ve bencilce istediği gibi davranıp Selma'yı iyice kendine bağladı. Kendisi de bağlandı tabi ama koskoca 5 yıldan söz ediyoruz. Selma ya ne kadar güzel davransa da Selim benim kara listeme girdi. Yapacak bir şey yok. Tabi bir de yan karakterlerimiz Aylin ve Mert var. Aylin'i okumalısınız. Böyle deli dolu çılgın bir kız yok. Hele o cevaplar tıslamalar. Aylin kalp Ben.


Kitapta sevmediğim noktalar; Selma ve ailesinin problemlerinin tahmin edilebilir ve klişe olmasıydı. Bir diğeri ise bazı kısımların dilinin basit olmasıydı. Ama bu da yazarımızın ilk kitabı olmasından kaynaklanıyor. Kitabın kapağını ben gerçekten çok sevdim. Kişilerin suratlarının görünmemesi ve daha çok konuya hitap eden bir kapak olmuş. Bence bu kitabı okumalısınız. Okurken de bol bol empati kurup durumun ne kadar zor olduğunu kavramış olursunuz. Ben çok sevdim eminim siz de seveceksiniz.






Selma

26 Yaşında

Mimar

İnatçı , duygusal , etrafına mutluluk ve enerji yayan , eğlenceli,
içinde yaşadıklarını yansıtmayan , kararlı, Selim'e deli gibi aşık , aşk konusunda güçsüz biri. Bekar...










Selim

32 Yaşında

Mimar - Şirket Sahibi

Dediğim dedik , umursamaz, bencil , güçlü istekleri var ve asla vazgeçmez , ukela , güçlü , kıskanç , Selma'ya aşık. Ve Evli...













Aylin

26 yaşında

Mimar

Tatlı , eğlenceli , sempatik, dik başlı , hazır cevap , dediğim dedik, deli dolu , çılgın , asi , sert bir kız. Selma'nın en iyi dostu.

( AYLİN CANDIR)










Metin

Mimar  ( Şirketin Diğer Ortağı)

Selim'in arkadaşı , babacan , espirili , cana yakın , Selma'yı kardeş gibi seven , aile babası biri. Evli ve eşine deli gibi aşık.













Çekilişe katılmak için Tık Tık.

Veee Ön Okuma




2 yorum:

  1. Beyza ya postu kocaman bir siritisla okudum :) Hele cast <3
    Emegine saglik canim benim :*

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

İZİNDEYİZ!

İZİNDEYİZ!

İzleyiciler

Ne Okuyorum?

Beyza's bookshelf: currently-reading

Champion
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Hedefim

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Beyza has read 28 books toward a goal of 90 books.
hide

V.

V.
O Monte Cristo kontuydu, babamdı, annemdi, kardeşimdi, arkadaşımdı, o sizdiniz , ve bendim. O hepimizdi. *** Bu maskenin altında bir yüz var, ancak o ben değilim...bu maskenin altında kaslar var ve ardında kemikler. Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez.

Buradayımm!!

Beyza's books

Tutkunun Sırrı
5 of 5 stars
Ben bu titanlara bayılıyorum. Ama en çok da Poyraz Batıkan'a!!!
Prodigy
5 of 5 stars
Vaaaoooovvv... demek istiyorum. Yazarın halay gücü kurgusu mükemmel ötesi. Amaaaa bu yazarı öldürmek istememi engellemiyor. O son ne öyle. Neden yani ha neden neden neden? Basit bir soru bu. Böyle yazarları alıp imha etmek lazım. Neyse s...
Karanlık Zafer
5 of 5 stars
Sybella bir kaç kez boğularak öldürülmeye çalışılmış bir Aziz Mortain kızı. Aslında ilk kitapta karşılaştığımız ve okuyanların nefret ettiği Kont d'Albret'in kızı. Sybella ailesi tarafından 14 yaşına kadar görebileceği zulümlerin hepsini...
Tangled
4 of 5 stars
Finaller öncesi bir fırsat bulmuşken bitirdiğim tatlı mı tatlı eğlenceli mi eğlenceli bir kitapla karşınızdayım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki karşı cins daha doğrusu erkek bakış açısıyla yazılan bir kitabı ilk kez bu kadar çok sevdim. ...

goodreads.com

Deniz Kızları

Popüler Yazılar

Favorilerim


Nalini Singh || Meleklerin Kanı
 Tahereh Mafi || Bana Dokunma / Shatter Me
If I Stay by Gayle Forman
Julie Berry - Bir Sır Saklı İçimde

Dublin Caddesi

E.L. James || Elli Ton Serisi

Sylvia Day || Crossfire
Jennifer L. Armentrout || Frigid
Elle Jasper || Kara Mürekkep Günceleri
Rita Hunter || Ruhun Ateşi
Judith McNaught || İçinde Aşk Saklı

Cora Carmack || Losing It

Judith McNaught || Sonsuza Kadar
Açlık Oyunları || Suzanne Collins
R.K. Lilley || In Flight

Alice Clayton || Wallbanger
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yazar Kafe

Bumerang - Yazarkafe

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Copyright © Romantik Optik | Powered By Blogger
Distributed By Blogspot Templates | Blogger Theme By Lasantha - PremiumBloggerTemplates