Pazartesi, Şubat 16, 2015

[Okuma Etkinliği] Hiçliğin Kıyısında - J. A. Redmerski


Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew'un da bazı karanlık sırları vardır…

Andrew yolculukları esnasında Camryn'e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew'un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

Kitabın adı: Hiçliğin Kıyısında

Yazar: J. A. Redmerski

Seri: Hiçliğin Kıyısında, #1
Sayfa sayısı: 472
Yayın evi: Ephesus Yayınları





İki Kızın Kitaplığı ve Kitapların Senfonisi ile anlaştık ve güzel bir etkinlik yapalım dedik. Sonra düşündük ve kitabımızın Hiçliğin Kıyısında olmasına karar verip okumaya başladık. Bu etkinlik biraz benim yüzümden geç kaldı. Kızlar kusura bakmayın lütfen... ( yorumlarını okumak için tıklamanız yeterli :) )

Camryn anne-babasının boşanmasının ardından sevgilisini bir trafik kazasında kaybeder. Abisininde bir gün sarhoş olup adam öldürüp hapishaneye düşmesiyle hayatı iyice yerle bir olur. Camryn artık eskisi gibi değildir. Annesinin istediklerini yapan , ağlamayı ve gülmeyi unutan hasta birine dönüşmüştür. Bunların üstüne en yakın arkadaşıda Camryn'i Brütüs misali arkadan bıçaklayınca Camryn çareyi uzaklaşmakta bulur. Bir otobüse atlar ve yola çıkar. 

Camryn'in arka koltuğunda seyehat eden biri daha vardır Andrew.. Andrew babasının son zamanları olduğunu bilmektedir ve onun yanına hastaneye gitmek için otobüse atlar. Peki neden uçak değil diye soracak olursanız bunu anlatacak kişinin Andrew olmasını istiyorum. Çünkü o çok güzel ve duygusal bir şekilde bunu açıklıyor.

Camryn ve Andrew'in yolları böylelikle kesişir ve eğlenceli bir yolculuğa başlarlar...

Size şunu söylemeliyim ki uzun zamandır böyle eğlenmemiştim kitap okurken. Çünkü Andrew gerçekten hepinizin isteyeceği bir karakter. Çok zeki , Aşırı eğlenceli , duygusal , DÖVMELİ ( ki ben dövme manyağı birisiyim).. Andrew ile tanışanlar kolay kolay etkisinden çıkamayabilir bunu baştan söylemeliyim...

Okulum şehir dışında olduğu için sürekli yolculuk halindeyim ama bana neden böyle biri denk gelmiyor anlamıyorum. Bir Camryn kadar olamadım sanırım :D .. Neyse yoruma devam ediyorum...

Ben açıkcası bu yazarın Kiling Sarai kitabını aşırı merak ediyordum. Umarım yayınevi yazarımızın diğer kitaplarınıda yayımlar. Çünkü kalemi o kadar güzel ki... Favori kitaplarım arasında yerini aldı Hiçliğin Kıyısında. Bir kitap adıyla ve kapağıyla bu kadar uyumlu olur. Kapağına zaten bayılıyordum orjinal kullandıkları için yayınevine de teşekkürlerimi iletiyorum. 


Yazarın bize son sayfalarda yaşatacağı adrenalin dolu dakikalara hazır olun. Çünkü ben kalp krizi geçireceğimi sandım. Tanrım o nasıl bir mektuptu...Öldüm öldüm dirildim. Işığı gördüm sansım. Zaten o kadar etkilendim ki İki Kızın Kitaplığı'nı gecenin bir vakti taciz edip yazara olan kinimi kustum. Yoksa uyuyamazdım. Kaldıramazdım sonra farkettim ki o da benim gibi aynı durumda beraber yazara saydırdık sövdük söylendik.

Uzun lafın kısası HİÇLİĞİN KIYISINDA'yı bir an önce edinip okumalısınız. Çok ciddiyim. Andrew ile tanışın ve erkek arkadaşı olanlar için söylüyorum bu kitabı onlara okutun. Belki bir kaç tüyo kaparlar :D


     


"Yılan!" Bir eliyle işaret ediyordu, diğerini ise ağzına kapatmıştı. "Andrew! Şurada! Öldürsene!" 
Battaniyenin kenarında kayan siyah bir şey görünce ayağa fırladım. Aradaki mesafeyi korumak için geriye sıçradım, sonra yılanı ayağımla ezmek için ezmek için öne atılacak oldum. 
"Hayır-hayır-hayır!" diye bağırdı Camryn, ellerini sallayıp duruyordu. "Öldürme!" 
Gözlerimi kırpıştırarak ona baktım, kafam karışmıştı. "Öldür dedin ya." 
"Yani gerçekten öldür demek istemedim." Hala korkuyor, bedeninin geri kalanını yılandan korumak ister gibi sırtını kamburlaştırıyordu. Bu çok eğlenceli bir manzaraydı.  
Ellerimi kaldırdım. "Ne yani? Yılanı öldürmüş gibi mi yapayım?"  

***

" Bir an durdum ve tanışmasaydık nerede olacağımızı düşündüm.  Ama böyle düşünceler miğdemin kasılmasına neden olduğu için bu kadarı bile fazla gelmişti. Onu tanımamak nasıl olurdu hayal edemiyordum. Hayal etmekte  istemiyordum zaten. " 
***

"Andrew Parrish bana neler yapıyordu böyle?
Her ne yapıyorsa durmasını istediğimi hiç sanmıyordum."

***

"Kızlarda neyi seksi bulurum biliyor musun?" 
"Hım , bilmem. Buruşuk kıyafetli kızları mı?"
"Sabah kalkıp üzerine bir şey geçiriveren kızları,"







7 yorum:

  1. Kitabı beğenen çok beğeniyor beğenmeyen hiç beğenmiyor. Yarım bırakanlar falan gördüm ve açıkçası benimde pek ilgimi çekmedi. Nedense kapağından da nefret ettim sbdn ama sen beğendiğin için bir şans vereceğim zndn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ciddi misin? gerçekten beğenmeyen var mı? oha didim -_- sen bana güven :D

      Sil
  2. Bu kitapı inanılmaz heycan ve hevesle almıştım ama bazı yorumlar aklımda soru işaretleri bırakmaya başladı.Bazıları nefret etmiş,bazıları basit bulmuş,bazısı ise bayılmış ama ben de okuyup kararımı vermeden bırakmak istemedim.Yorumundan sonra elimdeki kitabı bitirince okuyacağım kitap belli oldu :) teşekkürler :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen bitirince bana neler düşündüğünü söyle :) merak ediyorum sen nasıl bulacaksın ve basit olabilir ama ben kurgunun işlenişine duyguyu okuyucuya vermesine bakıyorum ve Hiçliğin Kıyısında bende bunu başardı :))

      Sil
    2. Tamam okuyunca mutlaka dönüş yapacağım çünkü bendeki etkisini paylaşmak için sabırsızlanıyorum :)Bazı çok beğenilen kitaplar bende çok büyük etki yapmıor ya.Örneğin;Kurucunun Kızı...Herkes çok beğenmiş ama ben aşırı derecede beğendim,muhteşem diyemedim.Tamam kitap güzel,aşk güzel ve sonu da oldukça farklı fakat benim hafızama kazınacak kitaplardan değldi.İkincisi gelecekmiş onu daha da merakla bekliyorum bak.Asıl olay orada başlayacak bence.Ve iki yıla kalmaz film haberini alırız diye düşünüyorum.Çünkü okurken film gibi okudum adeta :) görüşmek üzere :)

      Sil
  3. Başlıyorum kitaba Optik :) Hadi bakalım

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

İZİNDEYİZ!

İZİNDEYİZ!

İzleyiciler

Ne Okuyorum?

Beyza's bookshelf: currently-reading

Champion
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Hedefim

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Beyza has read 28 books toward a goal of 90 books.
hide

V.

V.
O Monte Cristo kontuydu, babamdı, annemdi, kardeşimdi, arkadaşımdı, o sizdiniz , ve bendim. O hepimizdi. *** Bu maskenin altında bir yüz var, ancak o ben değilim...bu maskenin altında kaslar var ve ardında kemikler. Bu maskenin altında etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez.

Buradayımm!!

Beyza's books

Tutkunun Sırrı
5 of 5 stars
Ben bu titanlara bayılıyorum. Ama en çok da Poyraz Batıkan'a!!!
Prodigy
5 of 5 stars
Vaaaoooovvv... demek istiyorum. Yazarın halay gücü kurgusu mükemmel ötesi. Amaaaa bu yazarı öldürmek istememi engellemiyor. O son ne öyle. Neden yani ha neden neden neden? Basit bir soru bu. Böyle yazarları alıp imha etmek lazım. Neyse s...
Karanlık Zafer
5 of 5 stars
Sybella bir kaç kez boğularak öldürülmeye çalışılmış bir Aziz Mortain kızı. Aslında ilk kitapta karşılaştığımız ve okuyanların nefret ettiği Kont d'Albret'in kızı. Sybella ailesi tarafından 14 yaşına kadar görebileceği zulümlerin hepsini...
Tangled
4 of 5 stars
Finaller öncesi bir fırsat bulmuşken bitirdiğim tatlı mı tatlı eğlenceli mi eğlenceli bir kitapla karşınızdayım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki karşı cins daha doğrusu erkek bakış açısıyla yazılan bir kitabı ilk kez bu kadar çok sevdim. ...

goodreads.com

Deniz Kızları

Popüler Yazılar

Favorilerim


Nalini Singh || Meleklerin Kanı
 Tahereh Mafi || Bana Dokunma / Shatter Me
If I Stay by Gayle Forman
Julie Berry - Bir Sır Saklı İçimde

Dublin Caddesi

E.L. James || Elli Ton Serisi

Sylvia Day || Crossfire
Jennifer L. Armentrout || Frigid
Elle Jasper || Kara Mürekkep Günceleri
Rita Hunter || Ruhun Ateşi
Judith McNaught || İçinde Aşk Saklı

Cora Carmack || Losing It

Judith McNaught || Sonsuza Kadar
Açlık Oyunları || Suzanne Collins
R.K. Lilley || In Flight

Alice Clayton || Wallbanger
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Yazar Kafe

Bumerang - Yazarkafe

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Copyright © Romantik Optik | Powered By Blogger
Distributed By Blogspot Templates | Blogger Theme By Lasantha - PremiumBloggerTemplates